Топ-5 рецептів перших страв у мікрохвильовій печі

Автор: Категорія: Новини

1. Рисовий суп з фрикадельками. Перебери та промий рис. Подрібни кріп. Очисти цибулю та часник і пропусти через м’ясорубку. Яловичий фарш змішай з часником, цибулею, рисом і яйцем. Посоли та поперчи за смаком. Сформуй фарш у фрикадельки середнього розміру. В глибоку каструлю влий готовий м’ясний бульйон, постав в мікрохвильову піч і доведи до кипіння на максимальній потужності. Після цього поклади в бульйон фрикадельки та вари протягом 2 хвилин при середній потужності. Посип зеленню. Суп готовий 🙂

2. Суп з квасолею та беконом. Промий і наріж зелену цибулю та кріп. Почисти та натри на крупній терці моркву. Налий готовий м’ясний бульйон у глибоку каструлю. Додай квасолю, моркву та зелену цибулю. Постав каструлю в мікрохвильову піч і прогрівай 5 хвилин на максимальній потужності. Наріж бекон і поклади в суп. Додай лавровий лист, перець і сіль за смаком. Вари ще 4 хвилини при максимальній потужності. Прикрась страву зеленню. Хай смакує 🙂
3. Суп з індичкою та рисом. Промий та наріж шматочками м’ясо індички. Поклади його в каструлю, залий водою, посоли за смаком і вари в мікрохвильовій печі 5 хвилин при максимальній потужності. При необхідності треба знімати піну. Коріння селери, петрушку, моркву та цибулю наріж і просмаж в маргарині. У готовий бульйон додай рис, очищену та нарізану картоплю, підсмажені овочі, лавровий лист і перець. Вари ще 3 хвилина при середній потужності.

4. Суп-солянка по-іспанськи. Очисти та наріж кубиками цибулю. Пошаткуй капусту. Наріж кружечками огірки та оливки. Влий в глибоку каструлю готовий м’ясний бульйон і прогрівай його в мікрохвильовій печі 4 хвилини при максимальній потужності. М’ясо наріж невеликими шматочками і поклади в бульйон. Накрий каструлю кришкою та помісти в мікрохвильову піч на 18-20 хвилин. На 10 хвилині приготування додай декілька горошин чорного перцю. Тим часом на сковороді пасеруй цибулю до тих пір, поки вона не стане прозорою. Додай капусту і тушкуй 10 хвилин. Додай сіль, паприку та томатну пасту. В бульйон поклади огірки, оливки, лавровий лист і тушковану капусту. Закрий кришкою каструлю, постав у мікрохвильову піч і вари 10 хвилин при максимальній потужності. З готової солянки вийми лавровий лист. Перед подачею заправ сметаною 🙂
5. Суп «Харчо». Помий петрушку та кінзу, змішай з подрібненою цибулею та часником. Помісти все це в глибокий посуд, додай томатну пасту, масло та кавказьку приправу. Прогрівай в мікрохвильовій печі при максимальній потужності протягом 50 секунд. Ретельно промий м’ясо, наріж невеликими шматками, поклади в глибоку каструлю, залий 1 стаканом води. Посоли за смаком і вари в мікрохвильовій печі 5 хвилин при максимальній потужності. Обдай окропом чорнослив. Промий рис. У каструлю з бульйоном поклади готову суміш , додай рис, чорнослив, сіль, перець і долий воду. Закрий кришкою каструлю і помісти в мікрохвильову піч на 4 хвилини.