Топ-5 страв з риби в мікрохвильовій печі

Автор: Категорія: Новини


1. Лосось. Наріж філе лосося на порційні шматки. Наріж цибулю та петрушку. Поклади це у посудину з роздушеними стручками гострого перцю, сіллю, лимонним соком і водою. Поклади рибу на цю суміш і запікай 6 хвилин на повній потужності. Потім посип рибу зеленню та знову прогрій 30 секунд при максимальній потужності. В окремій посудині змішай майонез, вершки, гірчицю, чорний мелений перець. Цю суміш нагрівай 30 секунд при повній потужності. Полий рибу готовим соусом.
2. Осетрина, тушкована у лимоні. Наріж підготовлений шматок осетрини (без кісток) на порційні шматки по 50-60 г. Посип сіллю і перцем. Уклади шматочки риби в посудину, додай воду та масло. Зверху поклади нарізаний кружечками лимон. Накрий посудину кришкою та готуй 10-14 хвилин на повній потужності.
3. Судак, тушкований під соусом. Наріж підготовлену рибу на порційні шматки. Посоли та поперчи за смаком. Поклади рибу в посудину і залий гарячою водою. Закрий кришкою посудину і готуй на повній потужності 5-7 хвилин. Злий рибний відвари — на його основі буде готуватися соус. Для цього змішай вершки, сирий яєчний жовток, тертий сир, борошно, вершкове масло, сіль, перець. Цю суміш розведи з рибним відваром до густоти сметани. Залий рибу соусом. Доведи страву до готовності протягом 6-7 хвилин в мікрохвильовій печі при середній потужності. Рекомендуємо подавати з зеленим салатом.
4. Риба тушкована в томатному соусі з овочами. Подрібни цибулю та наріж соломкою моркву, петрушку та селеру. Наріж підготовлену рибу на порційні шматки. Посоли та поперчи за смаком. Уклади шматки риби в посудину шарами, чергуючи рибу з овочами. В окремій чашці змішай томатну пасту, рослинну олію, воду (60 мл) та сіль. Цією сумішшю залий рибу з овочами, додай лавровий лист і тушкуй 12-14 хвилин при середній потужності (до м’якості овочів).
5. Риба по-східному. Наріж рибне філе на порційні шматки. Почисть помаранч і наріж кружечками. Змішай у посудині лимонний сік, кетчуп, сіль та імбир мелений. Помісти шматки рибного філе в цю суміш. На кожен шматочок філе поклади 2-3 кружечка помаранча. Постав у мікрохвильову піч на 5-7 хвилин. Рекомендуємо полити готову страву вершковим маслом.