Топ-4 легких вегетаріанських рецептів у мікрохвильовій печі

Автор: Категорія: Новини

В’ялені помідори

Помий, висуши та розріж помідори на 4 частини. Позбався насіння за допомогою чайної ложки. Розклади помідори на тарілці, посоли, поперчи, посип прованськими травами та збризни олією.
Запікай в мікрохвильовій печі 5 хвилин при максимальній потужності. Після цього дай страві настоятися приблизно 5 хвилин. Злий сік, який утворився, в окремий посуд. Повтори процедуру з запіканням і настоюванням ще раз.
Помісти готові помідори в банку, додай тонко нарізаний часник і залий соком. Залий все це олією. В’ялені помідори зберігають у холодильнику. Можеш додавати їх до салатів або бутербродів.
Тушкована кисло-солодка капуста


Очисти капусту, розріж на чотири частини та наріж соломкою. Висип в миску, посоли та поперчи за смаком. Щоб капуста стала м’якше, трошки помни її руками.
Помий яблука, позбався шкірки та насіння, дрібно поріж.
До капусти додай вершкове масло, цукор, оцет і яблука. Накрий кришкою та тушкуй 7-9 хвилин при повній потужності. Перемішай капусту 1-2 рази під час тушкування.
Посип готову страву зеленню. Хай смакує 
Фаршировані шампіньйони


Візьми гриби середнього розміру. Помий їх, капелюшки відокрем від ніжок.
Наріж дрібно цибулю, переклади в глибоку миску та готуй в мікрохвильовій печі доки цибуля не стане м’якою. Наріж бекон дрібною соломкою, натри сир, додай все це до готової цибулі та перемішай. За допомогою чайною ложки заповни капелюшки грибів цією сумішшю.
Ретельно змішай вершки з мукою. Вершки повинні бути охолодженими. Краще вливати їх в муку, а не навпаки.
Виклади готові капелюшки грибів в глибоку миску, залий сумішшю з вершків і муки. Посоли та поперчи за смаком. Готуй в мікрохвильовій печі 5-7 хвилин при максимальній потужності.
Готову страву посип сиром і залиш, щоб він розтанув.

Вегетаріанське різотто

Змішай часник і цибулю з оливковим маслом в глибокій каструлі, призначеній для мікрохвильової печі. Накрий кришкою та готуй приблизно 2 хвилини при максимальній потужності доки цибуля не пом’якшає. Потім додай гарбуз, накрий кришкою та вари ще 2 хвилини.
Тепер додай рис, перемішай і вари ще 1 хвилину. Вилий 2 склянки гарячого бульйону, знову все перемішай і готуй ще 5 хвилин при максимальній потужності та 7 хвилин при середній потужності.
Після цього додай спаржу, горох і бульйон. Накрий кришкою і вари 4 хвилини при середній потужності. Додай горох і вари ще 2 хвилини. Посоли та поперчи за смаком. Додай петрушку. Страва готова, хай смакує 